Skip to main content

Opzoek naar hosting voor je website?

Yes, goed dat je er bent!

We gaan op zoek naar de beste hosting-partij voor jouw website. Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste webhosting voor WordPress websites.

Wat is hosting eigenlijk?

Een goede hosting is ontzettend belangrijk. Het is het stukje serverruimte waarop jouw website (zo goed als) altijd online moet staan. Zo kunnen mensen altijd jouw website bezoeken.

Het juiste hostingpakket zorgt voor een snelle website

Je wilt natuurlijk een snelle website. Bezoekers haken af als je website te lang moet laden. En Google beloont snelle websites, je komt hoger in de zoekresultaten. Je hosting heeft invloed op de snelheid van je website.

Welke soorten hosting heb je?

Shared hosting

Bij shared hosting zit je met meerder klanten van een hostingpartij op een server. Al die websites en/of applicaties maken allen gebruik van die ene server.

Voordelen:

 • Goedkoop
 • Onderhoud door de hostingpartij
 • Direct beginnen

Nadelen:

 • Snelheid en up-time zijn beïnvloedbaar door andere op de server
 • Beperkte schijfruimte en dataverkeer
 • Vrijwel geen server configuraties uitvoeren

VPS hosting

Wil je geen last van andere klanten? Dan is VPS hosting een goede optie. Hierbij krijg een stukje server voor jezelf. En dit stukje server is voor jou alleen.

Voordelen:

 • Goedkoop in vergelijking met een dedicated server
 • Je configureert je server zelf
 • Geen last van andere gebruikers

Nadelen:

 • Je moet zelf je server configureren (tenzij je managed VPS hosting kiest)
 • Stuk duurder in vergelijking met shared hosting

Dedicated server hosting

Bij een dedicated server heb je de touwtjes volledig in handen. De server is helemaal van jou en jij kan deze inrichten zoals je wilt.

Voordelen:

 • Een hele server voor jezelf
 • Je configureert de server zelf
 • De snelste optie van de 3

Nadelen:

 • De duurste optie
 • Veel technische kennis vereist

Welk pakket bij jou past is afhankelijk van jouw wensen. Voor een (gebruikelijke) WordPress website kun je prima uit de voeten met een shared hosting. Echter moet je wel voor een goede hostingpartij gaan. Omdat wij ons richten op WordPress websites gaan we in dit stuk in op een shared hosting pakket.

Waar moet je op letten?

Er zijn een aantal zaken belangrijk bij het kiezen van de juiste hosting partij. Zaken om op te letten zijn:

De tijd dat de server online is

Dit noemen we up-time. Deze up-time moet zo hoog mogelijk zijn. Tegenwoordig kun je ervan uitgaan dat grote hosting partijen een hoge up-time hebben.

Locatie van servers

In Amerika kun je voor weinig kosten een hostingpakket afsluiten bij grote spelers zoals: Hostgator, Bluehost of GoDaddy. In veel gevallen staan de servers van deze partijen ook niet in Nederland. Dit kan invloed hebben op de laadtijd van je website. Dus heb je een website met (voornamelijk) Nederlands publiek? Kies dan een hosting partij met servers in Nederland.

De support

Ik vind goede support erg belangrijk.

Als je voor het eerst een website maakt kan het handig zijn om support te hebben. Veel hosting partijen bieden gratis support. Mocht er iets niet lukken dan kun je altijd contact opnemen.

Dataverkeer en schijfruimte

Verwacht je heel veel bezoekers naar je website? Dan heb je een hostingpakket nodig wat veel dataverkeer toelaat. Er zijn partijen die ‘onbeperkt’ dataverkeer aanbieden, onze ervaring is dat onbeperkt niet bestaat. Er zit altijd wel een limiet aan, zeker bij Shared hosting.

De schijfruimte is belangrijk voor het doel van je website. Wil je een simpele website maken met 10 pagina’s, dan heb je aan 500 MB schijfruimte genoeg. Wil je een blog maken met bijvoorbeeld wekelijks nieuwe content? Dan heb je een hostingpakket nodig met meer schijfruimte.

Soort server

De server ingericht zijn met software om een WordPress website te kunnen draaien.

Veiligheid

Beveiliging van je WordPress website is belangrijk. Google geeft ook voorrang aan beveiligde websites, een beveiligde verbinding op je website kun je opzetten met een SSL certificaat.

Het instellen van zo’n SSL certificaat kan technisch en kostbaar zijn. Maar tegenwoordig kun je vaak gemakkelijk via een hosting provider een SSL certificaat aanschaffen en installeren. Ook kun je een gratis SSL certificaat installeren via Let’s Encrypt.

De beste webhosting provider voor WordPress

Er zijn zoveel hostingpartijen, goede en slechte. Met onderstaand overzicht hebben we de top 5 hosting providers met elkaar vergeleken.

 

Klik → 
Vimexx
Transip
Savvii
SiteGround
Xel Media
Gratis SSL
Ja Nee Nee Ja Nee
Schijfruimte
100 GB 10 GB 250 MB 10 GB 3 GB
Dataverkeer
Onbeperkt Onbeperkt Onbeperkt Fair-use Fair-use
Databases
Onbeperkt 1 1 1 1
Locatie server
Nederland Nederland Engeland Nederland Nederland
Support
telefoon, tickets & email telefoon, tickets & email telefoon, tickets & email telefoon, tickets & email telefoon, tickets & email
Reviews internet
9,9 9,5 9,5 9,3 7,7
Emailaccounts
Onbeperkt 5 1 Onbeperkt 5
Backup
Dagelijks Nee Dagelijks Dagelijks Dagelijks
Kosten
€ 4,49 € 5,00 € 11,00 7,95 € 9,90

 

WhatsApp WhatsApp ons direct!