Skip to main content
WordPress handleiding

8. Plugins

By 9 maart 2017maart 20th, 2018No Comments

Met de knop “Plugins” kun je plugins toevoegen en updaten. Plugins zijn een extra functionaliteit aan je website. Denk aan een contactformulier, een chatfunctie of een social media knop. Beperk het plugin gebruik wel tot het minimum, hoe meer plugins hoe groter de kans op fouten en een trage website.

Overzicht van al je plugins

Als je op “plugins” klikt zie je een overzicht van alle geïnstalleerde plugins. Om een plugin werkend te maken moet hij “geactiveerd” worden. Om een plugin uit te schakelen klik je op: “deactiveren”. Ook zie je hier of je plugins moet updaten. Als je plugins gaat updaten, zorg altijd voor een backup. In de afbeelding zie je dat al onze plugins up-to-date en geactiveerd zijn.

Nieuwe plugin toevoegen

Klik in het hoofdmenu op “Nieuwe plugin”. Zoek de gewenste plugin, bijvoorbeeld: Contact form 7 of Yoast seo. Klik dan op “nu installeren” en vervolgens op “activeren“. Nu is de plugin werkend. Je kunt de plugin zelf nu gaan aanpassen naar wens, bekijk ook een handleiding van de maker van de plugin.

Plugins up to date houden

Het is belangrijk om je plugins (en je WordPress core en theme) up to date te houden. Als er onder een plugin een balkje verschijnt met: Er is een nieuwe versie van PLUGIN-NAAM beschikbaar. Details van versie bekijken of nu bijwerken. Dan klik je op “nu bijwerken”. Zorg wel altijd dat je een backup maakt voor het bijwerken van alle plugins en andere files. Bekijk in hoofdstuk 2 Het Dashboard hoe je een update uitvoert.

Must have plugins TIP!

Goede plugins zijn een verrijking van je website, let wel op dat je er niet teveel hebt en dat je alleen “goede” plugins installeert (plugins met veel downloads).

Veiligheid: All In One WP Security

Zoekmachine optimalisatie: Yoast SEO

Contactformulier: Contact form 7

Afbeeldingen comprimeren: WP Smush – WordPress

Live chat functie: Tawk Live Chat

Snelheid: Far Future Expiry Header & Autoptimize

Kies hieronder jouw startpunt

9 maart 2017

9. Gebruikers

9 maart 2017

10. Extra

10 maart 2017

11. Instellingen

WhatsApp WhatsApp ons direct!