Skip to main content
WordPress handleiding

3. Pagina’s plaatsen of aanpassen

By 3 maart 2017maart 20th, 2018No Comments

Met de knop “Pagina’s” kun je pagina’s toevoegen of aanpassen. Je website heeft al een aantal pagina’s, zoals de homepage, contactpagina en andere pagina’s. Daarnaast kun je hier nieuwe pagina’s toevoegen.

Overzicht van al je pagina’s

Als je op “Pagina’s” klikt zie je een overzicht van alle pagina’s die op je website staan.

Nieuwe pagina toevoegen

Om een nieuwe pagina toe te voegen klik je op “Nieuwe pagina”.

Je pagina bewerken

Wanneer je op de titel van een pagina klikt kom je in de bewerkingsmodule van die pagina.

Pagina titel

Je ziet bovenaan de pagina: “Pagina bewerken”. Daaronder zie je de pagina titel. De pagina titel is de titel die (meestal) wordt weergegeven bovenaan je pagina.

Permalink

Direct onder de pagina titel zie je “Permalink” staan, door op “Bewerken” te klikken kun je deze bewerken. De permalink is de url of het website adres van je pagina. Deze moet kort en bondig beschrijven waar je pagina over gaat. Dit is ook belangrijk voor de vindbaarheid. Als je een pagina of landingspagina maakt die vindbaar moet worden in Google dan moet je het zoekwoord verwerken in de permalink. Ga naar hoofdstuk 11 Instellingen om permalinks aan te passen.

Content op je pagina bewerken

Het bewerken van content op je pagina is simpel. Je kunt gebruik maken van de “Default editor”. Dit is de standaard WYSIWYG (Whats You See Is What You Get) bewerker. Deze bewerker doet wat het zegt, wat je ziet is wat je krijgt.

In deze handleiding maken we gebruik van een page builder. De “Swift Page Builder”. Zie je de page builder nog niet? Klik op “Use Page Builder”.

Bewerk content

De page builder maakt alles makkelijk visueel in blokken, zoals: blank space, boxed content en images. Al deze blokken kun je gemakkelijk aanpassen door op dit icoontje te drukken: bewerken.

Meta options aanpassen

De “Meta Options” kun je vinden onder je pagina content. Dit is een belangrijk onderdeel van je pagina. Hier kun je per pagina aanpassingen doen. Deze opties zijn per WordPress theme verschillend.

Page Title

Hier stel je in of je een pagina titel bovenaan je pagina wilt laten zien. Als je deze optie aanzet kun je daaronder een titel invoeren en instellingen wijzigen

Page Background

Hier kun je een achtergond instellen en aanpassen, deze optie gebruiken wij niet.

Page Header

Hier stel je in of je een page header wilt laten zien. Wij werken vaak met een Page Slider, de foto met titel bovenaan een pagina. Deze stel je hier in. Kies bij de optie “Page Slider” voor Swift Slider. Vervolgens stel je in welke categorie je wilt laten zien en hoe hoog de slider moet zijn.

Page Meta

Hier kun je onder andere instellen om een One Page Navigation in te stellen. En je kunt hier top & bottom spacing aan of uitzetten.

Sidebar Options

Hier kun je instellen om een sidebar te tonen. Bij normale pagina’s gebruiken we dit zelden. Voor een berichtenpagina/blogpagina is het wel interessant.

Yoast SEO

De plugin Yoast SEO raden wij aan om de juiste informatie aan de zoekmachine te verschaffen. In hoofdstuk 8 Plugins kun je lezen hoe je een plugin installeert.

Snippet voorbeeld

In het Snippet voorbeeld kun je bekijken hoe je ingevulde gegevens er in Google uit komen te zien.

SEO-titel

De SEO-titel is de titel van je pagina of bericht gericht aan de zoekmachine. In deze titel leg je kort en bondig, in maximaal 65 karakters, uit waar je pagina of bericht over gaat. Verwerk hier ook je zoekwoorden in.

Slug

De slug is de url van je pagina of bericht. Zoals te zien is op de afbeelding is de slug leeg, dit komt omdat het om de homepage gaat. Als het een subpagina is, zoals: wijzijnsnugger.nl/website-laten-maken dan is /website-laten-maken de slug.

Meta omschrijving

De meta omschrijving is de omschrijving over je pagina of bericht gericht aan de zoekmachine. In deze omschrijving leg je uit, in maximaal 160 karakters, waar de pagina over gaat.

Focus trefwoord

Voer hier je het focus keywoord of keyphrase (combinatie van een aantal woorden) in. Yoast SEO laat je direct zien waarop je je kunt verbeteren in de analyse.

Ga naar het volgende hoofdstuk

6 maart 2017

4. Berichten plaatsen of aanpassen

8 maart 2017

5. Afbeeldingen en video’s bewerken in WordPress

9 maart 2017

6. Reacties bekijken en bewerken

9 maart 2017

7. Weergave opties

9 maart 2017

8. Plugins

9 maart 2017

9. Gebruikers

9 maart 2017

10. Extra

10 maart 2017

11. Instellingen

WhatsApp WhatsApp ons direct!