Algemeen
Onder algemeen kun je een aantal zaken instellen, hieronder sommen we ze allemaal op.
- Websitetitel: De websitetitel is de titel van je website, voor ons is dat: Snugger. Deze titel wordt getoont als het logo bijvoorbeeld niet laadt.
- Ondertitel: De ondertitel van je website, voor ons is dit bijvoorbeeld: WordPress websites. Deze titel wordt getoont in de html code, dus gelezen door Google.
- Website adres & Site adres: De URL van je site. Onze voorkeur gaat uit naar de versie zonder www ervoor. Dus bijvoorbeeld https://jouwwebsite.nl/, voer dit bij beide vakjes zo in.
- Emailadres: Dit is het emailadres van de beheerder, hierop ontvang je alles rondom veranderingen, reacties en updates.
- Lidmaatschap & rol nieuwe gebruikers: Kunnen mensen lid worden van je site? Vink het dan aan, je kunt ook kiezen welke rol een nieuwe gebruiker standaard krijgt. In [sf_tooltip link=”https://wijzijnsnugger.nl/handleiding-wordpress-gebruikers/#Gebruikersrollen” direction=”top” title=””]hoofdstuk 9 Gebruikers[/sf_tooltip] kun je de verschillende gebruikersrollen zien.
- Tijdzone & datum & taal: Dit spreekt voor zich, stel de tijdzone in, de eerste dag van de week en de taal van de WordPress installatie.
Schrijven
Bij schrijven kun je allereerst de standaard categorie instellen voor een bericht. Daaronder kun je het berichtformaat instellen. Deze instellingen zullen in de meeste gevallen op “standaard” blijven staan.
Berichten plaatsen via email: WordPress biedt de mogelijkheid om berichten te plaatsen die je naar een (geheim) emailadres stuurt. Je kunt hier een emailadres instellen, zorg ervoor dat niemand dit emailadres kent. Elke email die naar dit adres wordt gestuurd wordt geplaatst.
Update service: Als je een nieuw bericht plaatst kun je bij de update service update services opgeven welke automatisch een seintje moeten ontvangen als er een nieuw bericht wordt geplaatst.
Lezen
In het tabblad “lezen” kun je de volgende instellingen wijzigen.
Startpagina toont: Hier geef je aan wat je startpagina is. Als je een blog hebt dan zal dit een blog pagina zijn. Dit zal in veel gevallen de optie “een statische pagina” zijn. Deze kun je vervolgens daaronder kiezen (de pagina moet dan wel aangemaakt zijn).
Sitepagina’s tonen maximaal berichten: Hier geef je aan hoeveel berichten er per pagina getoond worden.
RSS-feeds tonen de meest recente: RSS (really simple syndication) is de manier om je publicaties te delen. Je kunt hier instellen hoeveel recente berichten je deelt.
Voor elk artikel in de feed: Hier stel je in of je de volledige tekst deelt of een samenvatting. Kies hier “samenvatting“. Het kan namelijk zo zijn dat de zoekmachine de kopieën als duplicate content gaat zien en dit kan schadelijk zijn voor je ranking.
Zoekmachine zichtbaarheid: Deze optie geeft je gehele website (iedere pagina) een “no index” en “no follow” tag waardoor de website niet indexeerbaar is voor de zoekmachine.
Reacties
In het item “reacties“ kun je instellingen wijzigen rondom reacties.
Standaard berichtinstellingen
Probeer elk ander blog gelinkt in dit artikel te benaderen: Deze optie zal proberen om bij elk artikel waar jij in een bericht aan linkt proberen een reactie met een backlink te plaatsen. Met de volgende optie kun je hier toestemming toe geven.
geeft toestemming aan andere websites die jou genoemd hebben om een linkje terug te plaatsen.
Sta toe dat bezoekers kunnen reageren op nieuwe artikelen: Hier kun je aanvinken of bezoekers kunnen reageren op nieuwe berichten.
De standaard berichtinstellingen zijn ook per bericht te overschrijven.
Overige reactie-instellingen
Schrijvers van reacties moeten naam en e-mailadres opgeven: Als je wilt dat een reactie alleen gegeven kan worden met naam en e-mailadres dan vink je dit aan.
De reactiemogelijkheid automatisch uitschakelen: Je kunt hier instellen om de reacties na een x aantal dagen uit te schakelen.
Geneste reacties toestaan: Een geneste reactie is een reactie op een reactie. Je kunt hier instellen hoeveel reacties op reacties er gegeven kunnen worden.
Reacties over meerdere pagina’s verdelen: Als je een druk bezochte website hebt met veel reacties dan kun je ervoor kiezen om reacties te verdelen over meerdere pagina’s.
Verstuur een e-mailbericht wanneer
E-mail versturen wanneer een reactie wacht op moderatie: Bij deze optie kun je instellen om een reactie goed- of af te keuren. Je kunt aangeven of je een email wilt ontvangen als er een reactie goed- of afgekeurd moet worden.
Voor een reactie verschijnt
De afzender moet een eerder toegelaten reactie geplaatst hebben: Als de eerste reactie (handmatig) is toegelaten dan kunnen toekomstige reacties automatisch goedgekeurd worden.
Reacties modereren
Een reactie in de wachtrij houden: Dit is een anti spam maatregel. Je kunt hier: woorden, emailadressen, URL’s of ip adressen zetten. Als er een van deze genoemde zaken in een reactie voorkomt moet de reactie eerst goedgekeurd worden.
Zwarte lijst
Direct verplaatsen naar prullenbak: Ook een anti spam maatregel. Als hier een opgegeven: woord, emailadres, URL of ip adres in een reactie staat dan wordt de reactie automatisch als spam gemarkeerd.
Avatars
Avatar: Een avatar is een kleine foto die naast de naam van de auteur wordt getoond. Je kunt instellen of avatars getoond worden. Vervolgens welke getoond worden, bijvoorbeeld wel of geen gewelddadige of erotische avatars. Ook kun je een standaard avatar instellen voor bezoekers zonder avatar.
Media
Bij “media” kun je de instellingen vinden voor de media items. Hier kun je instellen wat de maximum maten van afbeeldingen zijn als ze worden toegevoegd aan je media bibliotheek. Alle media items worden op je server gezet (hosting). Hier worden ze opgeslagen, dit kan in 1 map, of dit kan (vink de optie aan) op basis van maand en jaar.