Skip to main content
WordPress handleiding

5. Afbeeldingen en video’s bewerken in WordPress

By 8 maart 2017maart 20th, 2018No Comments

Met de knop “Media” kun je afbeeldingen, videos en bestanden toevoegen of aanpassen. Je zult deze knop niet vaak gebruiken, je kunt namelijk tijdens het maken van een pagina of bericht ook media items toevoegen.

Overzicht van je bibliotheek

Als je op “Media” klikt zie je een overzicht van alle media items.

Nieuwe media toevoegen

Klik in het hoofdmenu op “Nieuw bestand”. Hier kun je vervolgend bestanden toevoegen door ze naar het vak te slepen of door te bladeren door je bestanden.

Formaat

Het is belangrijk dat je de media items zo klein mogelijkheid houdt. Hoe kleiner je bestanden hoe sneller ze geladen kunnen worden. Afbeeldingen hoeven niet groter te zijn (qua pixels) dan een computerbeeldscherm. Ga dus uit van de meest gebruikte schermen, maak je afbeeldingen niet groter dan 1300 pixels breed.

Comprimeer afbeeldingen TIP!

Afbeeldingen die je toevoegt moeten dus zo klein mogelijk zijn. Ook kun je de afbeelding verkleinen door het te comprimeren. Je kunt dit op diverse manieren doen, in Photoshop (met de optie: opslaan voor web), via de website TinyPNG (comprimeert ook JPG) of via een plugin zoals WPSmush.

Top 3 Screen Resolutions
1640×36020.15%
21366×76814.47%
31920×10807.20%

Details van een afbeelding of video

Als je een foto of video upload dan krijg je het scherm op de afbeelding te zien. Het is belangrijk dat je de volgende stappen volgt.

Uploaden

Als je een pagina of bericht maakt gericht op een bepaald keyword dan is het aan te raden om dit keyword in je afbeelding/media item terug te laten komen. Dit begint met de bestandsnaam, dus de naam voordat je het gaat uploaden. Gebruik hierin al het keyword.

Titel

De titel is zichtbaar als je met je muis over je afbeelding of video gaat. Bij de titel geef je aan wat de titel van de afbeelding is. Gebruik in de titel ook het keyword van je pagina of bericht.

Onderschrift

Het onderschrift is zichtbaar onder je afbeelding. Dit is wel afhankelijk van welk WordPress theme je gebruikt. Wij gebruiken dit nauwelijks.

Alt-tekst

De alt-tekst wordt ingevuld als de titel van een afbeelding en geeft een samenvatting van wat er te zien is op de afbeelding. Voor zoekmachines is een alt-tag belangrijke extra informatie omdat deze de afbeelding niet kunnen lezen. Voor mensen met een visuele beperking is een alt-tag ook handig. Gebruik in de alt-tag altijd het keyword waarop de pagina of het bericht is gericht.

Beschrijving

Dit is een uitgebreide beschrijving van het item. Wij gebruiken dit nauwelijks.

Ga naar het volgende hoofdstuk

9 maart 2017

6. Reacties bekijken en bewerken

9 maart 2017

7. Weergave opties

9 maart 2017

8. Plugins

9 maart 2017

9. Gebruikers

9 maart 2017

10. Extra

10 maart 2017

11. Instellingen

WhatsApp WhatsApp ons direct!